Meidän perheessä tykätään kovasti sitruunasta jälkiruoissa, joten ajattelin kokeilla tämmöistä kakuntäytettä. Elikkä yhdistin sitruunakiisselin ja kermahyytelön ohjeen, jotka molemmat poimin iki-ihanasta Kotiruoka -keittokirjastani, jonka ostin tänä kesänä (ja tykkään ihan hirmusti, aivan ihania perus ohjeita!!!) Mutta tälläisillä ohjeilla tein tämän täytteen
Sitruunakiisseli
2dl Vettä
1 ½dl Sokeria
2 rkl Perunajauhoja
25g Margariinia
2 Munaa
1½-2 sitruunan mehu
(halutessa 1 sitruunan kuori, joka tekee kiisselistä vielä sitruunaisemman)
Sitruunakiisseli
2dl Vettä
1 ½dl Sokeria
2 rkl Perunajauhoja
25g Margariinia
2 Munaa
1½-2 sitruunan mehu
(halutessa 1 sitruunan kuori, joka tekee kiisselistä vielä sitruunaisemman)
- Mittaa Vesi, sokeri ja perunajauhot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehahtaa muutama minuutti, jotta seos sakenee kunnolla.
- Purista sitruunoiden mehu (ja halutessa raasta 1 sitruunan kuori).
- Rikot munat kulhossa ja vatkaa kevyesti. Lisää margariini ja munat kiisseliin ja lämmitä hetken, mutta älä anna kiehahtaa.
- Lisää lopuksi sitruunamehu (ja raaste) ja anna jäähtyä.
Kermahyytelö
2½dl Kuohukermaa
2rkl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
6 Liivatelehteä
1 dl Maitoa
2½dl Kuohukermaa
2rkl Sokeria
2tl Vaniljasokeria
6 Liivatelehteä
1 dl Maitoa
- Vatkaa kerma vaahdoksi, maustaen se sokereilla.
- Liota liivatelehdet tilkassa vettä pehmeiksi.
- Kiehauta maito ja sulata liivatteet kuumaan maitoon.
- Sekoita kermavaahto ja maito sekaisin.
- Yhdistä sitruunakiisseli ja kermahyytelö.
Kommentit