Täällä englannissa nuo rahkat on semmonen kummajainen, että mulla meni monen monta vuotta, ennekuin löysin vastineen, ja senkin ihan vahingossa kun liityin laihdutus kerhoon, joka suositteli tiettyjen maito valmisteiden käyttöä. Ja koska rahkapiirakka oli nuorena ihan suosikki jälkkäri, heti ryhdyin hommiin ja kokeilin erilaisia versioita, kunnes löytyi se mieluisin. Elikkä tässä olis mun lemppari rahkapiirakan ohje!


1583286.jpg

Rahkapiirakka

Pohja:
  • 100g Margariinia
  • ½ dl Sokeria
  • 1 Kananmuna
  • ½ dl Maitoa
  • 4dl Vehnäjauhoja
  • 2tl Leivinjauhetta
Täyte:
  • 2prk (=500g) Maitorahkaa
  • 2dl Kermamaitoa
  • 4 Kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 4 tl Vaniliinisokeria
  • 1 Sitruunan raastettu kuori + Mehu
  1. Vaahdota voi ja sokeri
  2. Lisää munat ja maito.
  3. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen
  4. Painele taikina voidellun vuoan pohjalle
  5. Täyte valmistetaan sekoittamalla kaikki ainekset keskenään kuohkeaksi seokseksi. Lisää taikinan päälle ja paista 225 asteisessa uunissa 30-40 min.