Tälläinen täyte löytyi Jaqueline Bellefontainen kirjasta Suklaa, joka kuulosti kivan raikkaalta.
Appelsiinivaahto
2 Munaa
50g Sokeria
2 appelsiinin mehu (n.2dl) ja 1 raastettu kuori
5 liivatelehteä
3rkl vettä
2,5dl Kuohukermaa
Appelsiinivaahto
2 Munaa
50g Sokeria
2 appelsiinin mehu (n.2dl) ja 1 raastettu kuori
5 liivatelehteä
3rkl vettä
2,5dl Kuohukermaa
- Erota valkuainen ja keltuainen.
- Laita liivatelehdet veteen pieneen määrään veteen likoamaan.
- Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
- Raasta 1 appelsiinin kuori ja purista molemmista mehut. Lisää munavaahtoon.
- Sulata liivatteet 3rkl kiuhuvaan veteen, anna jäähtyä hetken ja lisää munavaahto seokseen.
- Vaatkaa kerma kovaksi vaahdoksi, lisää munavaahtoon varovasti sekoittaen.
- Vatkaa valkuaiset vaahdoksi ja lisää lopuksi seokseen.
- Kirjassa neutvotaan jäähdyttämään seos, sekoittaen välillä, ennen kakun väliin laittamista. Itse en tätä tehnyt, joten en tiedä miten homma toimii.
Kommentit