Eipäs ole tullut tehtyä päivityksiä pahemmin tässä kuussa, vaikka leivottu on ihan typerän paljon (ja sen näkee vyötäröstä!"!!! :( )
Noh, jos vaikka nyt laittaisin pullataikinan ohjeen tänne, kun tuli tehtyä niitä pitkästä aikaan (errr, en ole moneen vuoteen tehnyt!!!) Ja taas kerran otin ohjeen iki-ihanasta Kotiruoka -kirjasta
Pullataikina
Juuri:
50-75g Hiivaa
5 dl Maitoa
5 dl Vehnäjauhoja
Lisäksi:
2 Munaa
2 ½ dl Sokeria
1 rkl Kaardemummaa
1½ tl Suolaa
10-12 dl Vehnäjauhoja
200-250g Rasvaa
Juuren valmistus:
Noh, jos vaikka nyt laittaisin pullataikinan ohjeen tänne, kun tuli tehtyä niitä pitkästä aikaan (errr, en ole moneen vuoteen tehnyt!!!) Ja taas kerran otin ohjeen iki-ihanasta Kotiruoka -kirjasta
Pullataikina
Juuri:
50-75g Hiivaa
5 dl Maitoa
5 dl Vehnäjauhoja
Lisäksi:
2 Munaa
2 ½ dl Sokeria
1 rkl Kaardemummaa
1½ tl Suolaa
10-12 dl Vehnäjauhoja
200-250g Rasvaa
Juuren valmistus:
- Lämmitä maito ja lisää hiiva sekä jauhot.
- Anna kohota lämpimässä paikassa noin 20 minuuttia, kunnes taikina kuplii.
- Lisää munat, sokeri ja mausteet taikinaan.
- Lisää suurinosa jauhoista ja alusta hyvin.
- Sulata rasva ja vaivaa taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina irtoaa käsistä ja kulhon reunoista ja on kimmoisaa.
- Anna taikinan levätä noin 10 minuuttia ennen leipomista.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois (ja jos haluat, anna levätä taas 10 minuuttia)
- Leivo taikinasta esim. pikkupullia, pullapitkoja taikka kanelipullia.
- Aseta pullat leivinpaperille ja anna kohota liinan alla vähintään puoli tuntia. Taikina on tarpeeksi kohonnut jos siihen jää sormella painettaessa kuoppa.
- Voitele leivonnaiset munalla juuri ennen uunin menoa ja ripottele halutessasi raesokerilla.
- Paista uunin keskitasossa noin 10 minuuttia.
Pullapitkot:
- Pullapitkoja tehdessä lisää noin 2 dl enemmän jauhoja kuin pikkupulliin ja halutessasi myös rusinoita (noin 1dl).
- Pitkojen kannattaa antaa kohota 45 minuuttia jottei ne repeile paistettaessa.
- Paista pitkot uunin alaosassa, 200 asteisessa uunissa noin 20-25 minuuttia.
Kommentit