Edelleen on menossa pakastimensulatus päivät (tai no viikot, kun meillä on 2 pakastinta ja olen semmonen pakastimen täyttäjä ...) ja jotenkin on valmiita piirakkapohjia kertynyt turhan monta, joten pakko niitä nyt sitten käyttää. Joten tänään syötiin tämmöstä:
1929218.jpg

Kana-maissi-mozarella piirakka


Pohja:
1 pkt valmista piirakkapohjaa
 
Täyte:
200g valmiiksi maustettuja, kypsiä kanapaloja
½dl maissia
50g mozzarella juustoa

Juustokastike:
3dl kermaviiliä
1dl maitoa
3 kananmunaa
100g juustoa
3-4 basilikan lehteä
1tl currymaustetta
Ripaus valkopippuria
Ripaus Valkosipulijauhetta

  • Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

  • Voitele ja korppujauhota piirakkavuoka. Painele taikina vuoan pohjalle.
  • Silpu kanapalat ja ripottele taikinan päälle.
  • Sulata pakastemaissi ja valuta vesi. Paloittele mozzarella ja lisää molemmat kanojen sekaan.
  • Sekoita maito, kermaviili ja munat kulhossa.
  • Raasta juusto ja lisää seokseen.
  • Silpu basilikan lehdet ja lisää juustoseokseen.
  • Mausta oman maun mukaan.
  • Paista uunin keskitasossa noin 30 min, tai kunnes pinta on kauniin kellertävä.

1929256.jpg