1923003.jpg
En koristellut muumipeikkoa, kun tästä tuli 'hätävara' kakku pakastimeen, joten aikas onnettoman näköinen. Ja vielä illalla otettu kuva, sekin vielä :)

Päärynäkakku

2 Munaa
1dl sokeria
1dl Päärynäsosetta
50g Sulaa rasvaa
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
2tl Inkivääriä (tai 3-4tl kaardemummaa)
  • Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia

  • Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
  • Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva.
  • Lisää sose, sula rasva ja kuivat aineet vuorotellen.
  • Kaada pieneen, reilu litran vetoiseen, jauhoitettuun vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia, tai kunnes kypsä.
  • Vinkki: Päärynän sijasta voi käyttää esim 1-2 keskikokoisen banaanin survosta taikka omenamarmelaadia.
Edit. Kakusta tuli ihan mehevää, mutta ei se oikeen hiekkakakkua kummoiselta maistu.