En koristellut muumipeikkoa, kun tästä tuli 'hätävara' kakku pakastimeen, joten aikas onnettoman näköinen. Ja vielä illalla otettu kuva, sekin vielä :)
Päärynäkakku
2 Munaa
1dl sokeria
1dl Päärynäsosetta
50g Sulaa rasvaa
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
2tl Inkivääriä (tai 3-4tl kaardemummaa)
2 Munaa
1dl sokeria
1dl Päärynäsosetta
50g Sulaa rasvaa
3dl Vehnäjauhoja
1tl Leivinjauhetta
2tl Inkivääriä (tai 3-4tl kaardemummaa)
- Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia
- Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja sulata rasva.
- Lisää sose, sula rasva ja kuivat aineet vuorotellen.
- Kaada pieneen, reilu litran vetoiseen, jauhoitettuun vuokaan ja paista uunin alatasossa noin 20 minuuttia, tai kunnes kypsä.
- Vinkki: Päärynän sijasta voi käyttää esim 1-2 keskikokoisen banaanin survosta taikka omenamarmelaadia.
Edit. Kakusta tuli ihan mehevää, mutta ei se oikeen hiekkakakkua kummoiselta maistu.
Kommentit