Raparperi-Rahkapiirakka
Pohja:
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniliinisokeria
½dl Sokeria
50g Sulatettua margariinia
1 dl Maitoa
1 Muna
Täyte:
3 Raparperin vartta
1rkl perunajauhoja
1dl Sokeria
200g raparperijogurttia
250g Maitorahkaa
2 munaa
- Paista 200 asteisessa uunissa n.30min
- Valmista pohja yhdistämällä kuivat aineet keskenään kulhossa.
- Lisää kananmunat yksitellen.
- Sulata rasva ja lisää vuorotellen maidon kanssa.
- Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun piirakkavuokaan.
- Pilko raparperit ja ripottele taikinan päälle. Ripottele perunajauhot ja puolet sokereista raparperin päälle.
- Valmista rahka sekoittamalla jogurtti, maitorahka munat ja loput sokerista yhteen. Kaada piirakan pinnalle, jättäen kuitenkin noin 1cm reunoista.
Kommentit