1916083.jpg
Raparperi-Rahkapiirakka


Pohja:
3dl Vehnäjauhoja
2tl Leivinjauhetta
2tl Vaniliinisokeria
½dl Sokeria
50g Sulatettua margariinia
1 dl Maitoa
1 Muna

Täyte:
3 Raparperin vartta
1rkl perunajauhoja
1dl Sokeria
200g raparperijogurttia
250g Maitorahkaa
2 munaa
  • Paista 200 asteisessa uunissa n.30min

  • Valmista pohja yhdistämällä kuivat aineet keskenään kulhossa.
  • Lisää kananmunat yksitellen.
  • Sulata rasva ja lisää vuorotellen maidon kanssa.
  • Kaada voideltuun ja korppujauhoitettuun piirakkavuokaan.
  • Pilko raparperit ja ripottele taikinan päälle. Ripottele perunajauhot ja puolet sokereista raparperin päälle.
  • Valmista rahka sekoittamalla jogurtti, maitorahka munat ja loput sokerista yhteen. Kaada piirakan pinnalle, jättäen kuitenkin noin 1cm reunoista.