Toscakakku
2 Munaa
1½ dl Sokeria
75g Sulaa Rasvaa
1 dl Maitoa
1tl Vaniliinisokeria
1½tl Leivinjauhetta
2½dl Vehnäjauhoja
Kuorrutus
50g Rasvaa
0,75dl Sokeria
1rkl Vehnäjauhoja
2rkl Maitoa tai Kermaa
100g Mantelilastuja
Pohjan valmistus:
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula rasva.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen maidon kanssa.
- Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 25min puolikypsäksi.
Kuorrutuksen valmistus:
- Mittaa kuorrutusaineet kattilaan manteleita lukuunottamatta. Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.
- Ota kattila pois liedeltä ja lisää mantelit.
- Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteen lämmössä vielä 15 min, tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin kullanruskean värin.
Kommentit