1917822.jpg

Toscakakku


2 Munaa
1½ dl Sokeria
75g Sulaa Rasvaa
1 dl Maitoa
1tl Vaniliinisokeria
1½tl Leivinjauhetta
2½dl Vehnäjauhoja

Kuorrutus

50g Rasvaa
0,75dl Sokeria
1rkl Vehnäjauhoja
2rkl Maitoa tai Kermaa
100g Mantelilastuja

Pohjan valmistus:
  1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sula rasva.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen vuorotellen maidon kanssa.
  3. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista uunin alaosassa 175 asteessa noin 25min puolikypsäksi.
Kuorrutuksen valmistus:
  1. Mittaa kuorrutusaineet kattilaan manteleita lukuunottamatta. Kiehauta seos kokoajan sekoittaen.
  2. Ota kattila pois liedeltä ja lisää mantelit.
  3. Levitä kuorrutus puolikypsän pohjan päälle ja jatka paistamista 200 asteen lämmössä vielä 15 min, tai kunnes kuorrutus on saanut kauniin kullanruskean värin.